POTREBNO:
- 320 g brašna
- 110 g maslaca (ili margarina)
- 80 g kulena (ili pancete, kobasice, čvaraka…)
- 150 g sira trapista
- 1 prašak za pecivo
- 2 žličice soli
- 200 ml mlijeka
PRIPREMA:
- Pomiješati u većoj posudi brašno, prašak za pecvivo, sol i margarin. Rukama najprije napraviti mrvice. Tada dodati sitno sjeckanu kobasicu ili kulen i naribani sir, doliti mlijeko pa uz pomoć miksera sa spiralama umijesiti kompaktno tijesto. Istresti tada tijesto na radnu površinu posipanu brapnom, umijesiti još jednom rukama kako bi postalo glatko.
- Dobiveno tijesto odmah razvaljati u pravokutnik debljine cca 1 cm,izrezati cijelu površinu na rombove (ili kvadratiće ili krugove, kako vam drago), svaki komadić površinski zarezati na par mjesta pa sagati u lim na papir za pečenje u malim razmacima.
- Ne morate raditi velike razmake između komada jer se neće jako povećati u širinu. Premazati pogačice razmućenim jajaetom pa peći u pećnici na 180ºC 15-18 minuta. Pogačice su gotove kad dobiju lijepu zlaćanu boju.
- Poslužiti tople ili hladne uz prilog po želji (kiselo vrhnje, sir, ajvar..) ili bez njega. Dobar tek!
Recept preuzet sa recipeci.com