POTREBNO:
- 400 g filea pilećih prsa
- 150 g tanko rezane pancete
- 250 g šampinjona
- 300 g jogurta
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 1 veći svježi krastavac
- 1 žlica sjeckanog vlasca
- sol, papar
PRIPREMA:
- Piletinu izrezati na komadiće veličine zalogaja, posliti i popapriti, pa svaki komadić omotati polovicom jedne trakice pancete.
- Nizati na štapić za ražnjić omotanu piletinu i šampinjone. Peći na roštilju (ili gril tavi) s obje strane dok panceta ne poprimi smećkastu boju i izuzetnu hrskavost.
- Za tzatziki umak pomiješati u posudici jogurt, vrhnje, vlasac i sol. Dodati krastavac prethodno oguljen i nariban na vrlo tanke ploškice.
- Poslužiti ražnjiće u duguljastim pecivima prethodno preprženim na grilu sa donje (prerezane) strane uz zelenu salatu i umak.
Recept preuzet sa recipeci.com