Sunday, April 24, 2016

Pileći ražnjići na roštilju


POTREBNO:
  • 400 g filea pilećih prsa
  • 150 g tanko rezane pancete
  • 250 g šampinjona
  • 300 g jogurta
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 veći svježi krastavac
  • 1 žlica sjeckanog vlasca
  • sol, papar
PRIPREMA:
  1. Piletinu izrezati na komadiće veličine zalogaja, posliti i popapriti, pa svaki komadić omotati polovicom jedne trakice pancete.
  2. Nizati na štapić za ražnjić omotanu piletinu i šampinjone. Peći na roštilju (ili gril tavi) s obje strane dok panceta ne poprimi smećkastu boju i izuzetnu hrskavost.
  3. Za tzatziki umak pomiješati u posudici jogurt, vrhnje, vlasac i sol. Dodati krastavac prethodno oguljen i nariban na vrlo tanke ploškice.
  4. Poslužiti ražnjiće u duguljastim pecivima prethodno preprženim na grilu sa donje (prerezane) strane uz zelenu salatu i umak.
Recept preuzet sa recipeci.com

Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...