Sastav:
Priprema:
Povrće i meso dobro operite i posušite. Mrkvu oljuštite i isijecite je na veče komade. Crni luk oljuštite pa svaku glavicu isijecite na osam dijelova. Mahune ostavite čitave (vodite računa da nema niti) i da je svježa.
Glavicu kupusa isjecite na osam dijelova. Meso dobro začinite biberom i solju i stavite u lonac. Plavi patlidžan oljuštite i isijecite na krupnije komade. Paprikama odstranite peteljku i sjemenke.
Paradajz ostavite cijeli, bijeli luk nek ostane u opni, paštrnjak nek ostane cjeli, a celer i peršun isecite na veče komade. Krompir isjecite na tri dijela.
Ovim redom slažite namirnice u odgovarajući lonac (meso će vam biti u sredini), na kraju pospite sa malo bibera, dodajte malo bibera u zrnu i soli pa nalijte vodu skoro da prekrije sve.
Lonac poklopite i kuhajte na tihoj vatri oko tri-četiri sata.
Ako imate zemljani lonac kuhajte i njemu.
Servirajte na oval, meso na sredini a povrće okolo.
Recept preuzet sa doznajemo.com