Friday, April 22, 2016

Musaka od krumpira i mljevenog mesa


Potrebno:
  • 1,5 kg krumpira
  • 50 dag mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl soka od rajčice
  • žlica, dvije ketchupa
  • vegeta, sol, papar
  • 1/2 povrtne kocke za juhu
  • 4 jaja
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 20 dag ribanog sira trapista
Priprema:
  1. Skuhati krumpir u ljusci, oguliti ga i narezati na tanje ploške.
  2. Na ulju pržiti luk, dodati mljeveno meso pa uz miješanje pržiti dok ne posmeđi. Posoliti i začiniti po želji, dodati vino pa pustiti da tekućina ispari. Tada dodati rajčicu i ketchup i oko 2 dl vode pa uz povremeno miješanje pirjati oko 20 min.
  3. U manjoj posudi pjenjačom umutiti jaja i vrhnje, povegetiti ili posoliti.
  4. U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red krumpira da prekrije dno, po njemu rasporediti žlicom malo smjese od jaja, rasporedti potom meso, posipati sirom pa ponovo složiti  deblji sloj krumpira. Sve zaliti smjesom jaja i vrhnja, posipati sirom i peći u pećnici na 200℃ oko 30 min dok ne poprimi zlaćanu boju.
U ovo jelo najbolje paše hladna zelena salata kristalka.

Recept preuzet sa recipeci.com

Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...