Sunday, April 24, 2016

Čokoladni tart s kruškama


POTREBNO:
Za podlogu:
  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 40 g kakaa
  • 150 g margarina ili maslaca
  • 1 jaje
Za nadjev:
  • 100 g tamne čokolade
  • 180 g šećera
  • 110 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 4-5 krušaka
PRIPREMA:
  1. Za podlogu pomiješati brašno, kakao i šećer, dodati jaje i margarin nasjeckan na komadiće. Mijesiti rukama kako bi se prvo dobile sitne mrvice, a potom umijesiti i prhko tijesto. Oblikovati kuglu koju treba odmah razvaljati na veličinu kalupa u kojem će se tart peći. (moj kalup je 26 Ø)Premjestiti tijesto pažljivo u kalup koji prethodno treba namastiti i pobrašniti, dobro ga utisnuti uz rubove prstima i dlanom.
  2. Za nadjev otopiti čokoladu sa maslacem. Posebno miksati jaje sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno, odmah potom i otopljenu čokoladu sa maslacem. Tim nadjevom premazati podlogu.
  3. Kruške oguliti i nasjeći na komade proizvoljne veličine (mogu to biti polovice krušaka ili čak manji komadići, kako želite), pa ih dekorativno složiti i utisnuti u nadjev.
  4. Sve skupa peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 175ºC 35 minuta.
  5. Tart ohladiti i poslužiti.
Recept preuzet sa recipeci.com

Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...