Monday, April 25, 2016

Pikanta djuvec-corba


Sastojci

  • 500 g juneceg mesa, sitnije isjeckano
  • 2-3 glavice luka
  • 4-5 krompirica srednje velicine
  • zaledjeno povrce grasak, mlade mohune, paprika
  • zacini so, biber, kocka govedje juhe, cayenne pfeffer ili svjeza ljuta feferona
  • Priprema

    Kad meso omeksa dodajte isjeckan krompir, zeledjeno povrce, alevu papriku. Sve to fino ukuhat i zaciniti po volji.Luk sitno iscjeckati i preprziti na ulju dok ne bude "staklast". Dodati isjeckano meso i dinstati.Dodati jednu veliku kasiku obicnog SIRCETA.
  • Zaliti govedjom juhom i kuhati 15 min u pretis loncu.

Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...