POTREBNO:
- 10 manjih pljeskavica (kako napraviti pljeskavice i ćevape pogledajte
- 5 okruglih peciva sa sjemenkama
- 5 debljih šnita sira trapista
- 5 komada tanko rezane pancete
- 2 rajčice
- nekoliko listova zelene salate
- 2-3 mlada luka
- Umak od paradajza: 2 dl soka od paradajza, 2 žlice kethupa, žlica senfa, žlica ajvara, papar, sol
PRIPREMA:
- Peciva prerezati, povrće oprati. Luk narezati na kolutiće, rajčicu na tanke kolutove, salatu na deblje rezance.
- U jednoj posudici pomiješati sve sastojke za umak od paradjza.
- Pljeskavice ispržiti na roštilju s obje strane dok ne porumene. Sami odredite koliko dugo ćete ih peći u ovisnosti da li više volite reš pečeno ili manje pečeno. Kada su već skoro gotove, na svaku drugu staviti po komad sira, preklopiti drugom pljeskavicom pa još kratko zapeći, tek toliko da se sir otopi.
- Maknuti pljeskavice sa roštilja pa kratko ispržiti pancetu tako da bude hrskava i lomljiva pod prstima.
- Sada su na redu peciva: namočiti ih unutrašnjom stranom umakom koji su pustile pljeskavice dok su se pekle pa ih složiti na roštilj, poklopiti i kratko zapeći tako da i ona postanu hrskava i mirisna.
- Zagrijana peciva premazati umakom od paradajza, složiti preko toga pljeskavice, zatim povrće, a ukoliko želite možete dodati još malo umaka od paradajza ili majoneze, poklopiti drugim dijelom peciva i uživati u slasnom zalogaju!
Recept preuzet sa: www.recipeci.com