Sastojci:
-tjesto:
4 jaja
4 žlice ulja suncokretovog
400g brašna
malo soli
- fil:
200g mekog sira(svježeg)
50g parmezana
1 jaje
malo soli
1 žlica brašna po potrebi
- posip:
maslinovo ulje
bjeli papar
parmezan
Priprema:
1. korak
Tjesto dobro umjesite i ostavite sat vremena da miruje
2. korak
Fil:Pomješajte jaja ,brašno ,parmezan i sol i na kraju svježi sir.
3. korak
Tjesto razvucite mašinom ako nemate mašinu možete i valjkom 2 mm debelo Što tanje razvaljate tjeso bit će vam bolji tortelini
4. korak
Režite krugove i u svaki kružić dodajte malo fila
5. korak
Rubove premažite bjelanjcem
6. korak
Spojite u polumjesece i dobro pritisnite rubove
7. korak
Rubove presavijte
8. korak
Prebacite jedan preko drugog i dobro pritisnite prstom da se spoje
9. korak
Stavite ih u posoljenu kipuću vodu par minuta da prokuhaju
10. korak
Servirajte ih tople tako da ih polijete maslinovim uljem paprom i parmezanom. Tko ne voli ulje može preliti maslacem.
Recept preuzet sa www.coolinarika.com