Friday, March 11, 2016

Tortelini


Sastojci:

-tjesto:
4 jaja
4 žlice ulja suncokretovog
400g brašna
malo soli

- fil:

200g mekog sira(svježeg)
50g parmezana
1 jaje
malo soli
1 žlica brašna po potrebi

- posip:

maslinovo ulje
bjeli papar
parmezan

Priprema:

1. korak
Tjesto dobro umjesite i ostavite sat vremena da miruje

2. korak
Fil:Pomješajte jaja ,brašno ,parmezan i sol i na kraju svježi sir.

3. korak
Tjesto razvucite mašinom ako nemate mašinu možete i valjkom 2 mm debelo Što tanje razvaljate tjeso bit će vam bolji tortelini

4. korak
Režite krugove i u svaki kružić dodajte malo fila

5. korak
Rubove premažite bjelanjcem

6. korak
Spojite u polumjesece i dobro pritisnite rubove

7. korak
Rubove presavijte

8. korak
Prebacite jedan preko drugog i dobro pritisnite prstom da se spoje

9. korak
Stavite ih u posoljenu kipuću vodu par minuta da prokuhaju

10. korak
Servirajte ih tople tako da ih polijete maslinovim uljem paprom i parmezanom. Tko ne voli ulje može preliti maslacem.

Recept preuzet sa www.coolinarika.com

Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...