Sastojci:
Kora (za jednu koru, peci dvije) - 6 bjelanca, 6 kasike secera, 2 zumanca, 6 kasika brasna, 1 kasika ulja, 2 zumanca, 3 kasike kakaa
Dekoracija - vrhnje za slag
Priprema:
1. korakOdvojite žumanjke od bjelanjaka. Prosijte brašno sa pecilnim praškom i kakaom. Pripremite 2 kalupa (od 24 cm),obložite ih pek papirom. Od bjelanjaka načinite snijeg,i nastavljajući miksati dodajte žlicu po žlicu šećera.Smanjite mikser na najmanju brzinu i dodajte jedan po jedan žumanjak. Špatulom pažljivo umiješajte orahe,te brašno prosijano sa pecilnim praškom i kakaom. Ja odjednom stavim peći oba biskvita,na 180 st,pola sata. Učinite test čačkalicom,mora izaći suha iz biskvita. Biskvite ohladite.
2. Korak
Zelatin staviti u malo vode da nabubri. Visnje i secer kuhati 5 min u vodi, a zatim skinuti sa vatre i umijesati zelatin.
Filom puniti kore.
3. Korak
Umutiti vrhnje za slag i dekorisati tortu.