Sastojci:
300g secera
1 l mljeka
100g putera
60g gustina
120g brasna
4 velike kasike kakaa
1 vrecica vanilin secer
I JOS: 100g kokos 2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )
Priprema:
1. Korak
U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta .
2. Korak
U cetvrtastom plehu ( od rerne 37x40) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati !
3. Korak
Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide:
(1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga .....
dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom
4. Korak
Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug .....tako se formira pasa lokum !
(Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem ! :)
Recept preuzet sa www.coolinarika.com