Sastojci:
- Biskvit: 10 bjelanaca, 20 kašika šečera, 150 gr kokosovog brašna- Krema: 10 žumanaca, 15 kašika šečera, 8 kaška gustina (napuniti ka iku sa malim bre uljkom :D), 8 dl mlijeka, 250 gr maslaca/margarina, 100 gr čokolade za kuhanje, 100 gr mljevenog plazma keksa, 100 gr mljevenih badema, 1 dl umućkanog vrhnja za šlag
- Dekoracija: 2-3 kašike mljevenih badema, 1 dl umućkanog vrhnja za šlag
(po 2-3 ka ike odvojit od kreme)
Priprema:
1. Umutiti bjelanca pjenasto pa dodati šečer i umutiti. Dodati kokosovo brašno i umiješati drvenom kašikom ne mikserom. Izručiti u pleh 40×50 cm obložen papirom za pečenje i peći u pećnici ugrijanoj na 175 stupnjeva, oko 30-ak minuta.2. Za kremu dobro umutiti žumanca sa šečerom, umiješati gustin dodajući malo mlijeka (oko 1 dl) i sa ostatkom prokuhanog mlijeka skuhati gustu kremu nalik na puding. Dobro ohladiti.
3. U ohlađen krem dodati razmekšn maslac ili margarin ili pola-pola… Dobro sjediniti u kremastu smjesu pa podijeliti na dva dijela.
4. Čkoladu istopiti na pari. U jedan dio staviti otopljenu kreme staviti čokoladui plazma keks. U drugi dio dodati mljevene bademe od kojih malo ostaviti za dekoraciju i umučkan šag. Kreme dobro izmiješati. Biskvit izrezati na dva dijela za četvrtastu tortu.
5. Na donji biskvit staviti prvo tamni krem, na taj ide svijetli krem pa gore biskvit. Sljedeći premaz ide prvo svijetli krem, na taj tamni krem i poslije dekoriranje.