Sastojci:
Kora (za jednu koru, peci dvije) - 6 bjelanca, 6 kasike secera, 2 zumanca, 2 kasika brasna, 8 kasika mljevenih oraha, 1 kasika ulja, 2 zumanca, 3 kasike kakaa
Dekoracija - vrhnje za slag, naribana cokolada
Priprema:
1. korakOdvojite žumanjke od bjelanjaka. Prosijte brašno sa pecilnim praškom i kakaom. Pripremite 2 kalupa (od 24 cm),obložite ih pek papirom. Od bjelanjaka načinite snijeg,i nastavljajući miksati dodajte žlicu po žlicu šećera.Smanjite mikser na najmanju brzinu i dodajte jedan po jedan žumanjak. Špatulom pažljivo umiješajte orahe,te brašno prosijano sa pecilnim praškom i kakaom.
Ja odjednom stavim peći oba biskvita,na 180 st,pola sata. Učinite test čačkalicom,mora izaći suha iz biskvita. Biskvite ohladite.
2. korak
Zumanjke umutiti sa pudingom, te zakuhati u litri mlijeka,ohladite. Izradite margarin sa šećerom u prahu.U izrađeni maslac dodajte žlicu po žlicu ohlađeni puding,miksajući.
Želatin ostaviti da nabubri. u malo hladne vode. Rastopiti čokoladu i sipati u zelatin, te sve zajedno dodati u fil.
3.Korak
Biskvit premazati filom, ga preklopiti drugim biskvitom,
Umutiti vrhnje za šlag, i dekorisati tortu.