Sastojci
Kore:
3 žlice mlijeka2 žlice meda
3 žlice ulja
150 g šećera
400 g brašna (pola oštrog, pola glatkog)
žlica sode bikarbone
1 jaje
malo ruma (za poškropiti gotove kore)
Krema:
500 ml mlijeka6 žlica grisa (pšenične krupice)
150 g šećera
1 vanilin šećer
200 g maslaca
Glazura:
100 g cokolade
3 kasike ulja
Priprema:
KORE
1. korakMlijeko, ulje, med i šećer stavite u posudu i zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se šećer ne otopi, a zatim maknite s vatre.
2. korak
U vruću smjesu dodajte brašno pomiješano sa sodom i razmućeno jaje pa rukama zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga čistom krpom i ostavite 10-15 min da se malo opusti.
3. korak
Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela i razvaljajte ih u tanke kore. Sa tijestom se jako lijepo da raditi, ne puca i ne lomi se. Moje kore su bile veličine velikog pleha od pećnice, dakle dosta tanke i velike.
4. korak
Svaku koru posebno pecite na preokrenutom plehu obloženom papirom za pečenje, a prije pečenja ih izbockajte vilicom.
5. korak
Pecite ih na 180 stupnjeva oko 5 min i pazite da ih ne prepečete. One trebaju dobiti samo laganu kremastu boju. Prije nadijevanja kremom kore sasvim ohladite.
KREMA
1. korakMlijeko, šećer i vanilin šećer zakuhajte pa u njega uspite gris. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre i ohladite.
2. korak
U ohlađenu kremu umiješajte maslac pa ju dobro izradite električnim mikserom.
3. korak
Dobivenu kremu mazati na kore u tankom sloju. na zadnju koru izliti cokoladnu glazuru.