Sastojci
3 osobe- 300-400g testenine po izboru (gore sam navela koja se meni najvise svidja)
- 1 čen belog luka (češnjak)
- 1 konzerva (oko 185g) tunjevine
- 2dl soka od paradajza (ili 2-3 sveža paradajza)
- prsohvat seckanog peršunovog lista ili origana
- po ukusu soli
- po ukusu parmezana
Priprema
- Testeninu skuvajte u slanoj vodi al dente. Properite je hladnom vodom i procedite. Beli luk sitno naseckajte i stavite da se proprzi na kasici maslinovog ulja (kao zamenu možete koristiti ulje iz tunjevine, ali ako pak pržite na maslinovom ulju bacite ulje iz tunjevine kako nebi bilo previše masno). Kada se luk propržio dodajte – ako spremate sa svežim paradajzom- sitno naseckane paradajze i vratite na vatru da se ukuvaju (gotovi su kada se skoro pretvore u kašu – možete ih malo izgnječiti viljuškom tokom kuvanja). Ako spremate sa paradajz sokom, onda dodajte u isto vreme tunjevinu iz konzerve i sok od paradajza i sve zajedno mešajte. Začinite solju po ukusu, dodajte prsohvat sitno seckanog peršunovog lista ili origana. Kada se masa krene da vri, dodajte oceđenu testeninu, promešajte i skinite sa vatre. Servirajte odmah a odgore pospite rendanim parmezanom (ili nekim drugim sirom ako želite). Prijatno!
Recept preuzet sa www.coolinarika.com