Potrebno:
- veće pakiranje piškota
- 50 dag svježeg kravljeg sira
- 1 dl mlijeka
- 500 ml vrhnja za šlag
- 2 želatine u prahu
- 15-20 dag šećera (ovisi koliko je sir kiseo)
- 2 vanilin šećera
- 10 dag čokolade za kuhanje
- voće po želji, sitno isjeckano
Priprema:
- Vrhnje za šlag umutiti mikserom da bude srednje čvrsto. Sir također izraditi mikserom sa 1 dl hladnog mlijeka kako bi dobili podatniju masu. Te dvije smjese spojiti i sjediniti u jednu uz dodavanje šećera i vanilin šećera. Podijeliti gotovu kremu na dva dijal pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu.
- Želatinu pripremiti prema uputi na omotu vrećice: pomiješati prah sa onoliko žlica vode koliko piše, pustiti da nabubri nekoliko minuta pa zagrijati uz miješanje dok se ne otopi. Otopljenu želatinu umiješati mikserom u kremu od sira i šlaga.
- Voće nasjeckati, ostaviti nekoliko većih komada za ukrašavanje.
- Obruč kalupa za torte (28 cm promjer) premazati maslacem. Kalup staviti na podlogu za torte ili pladanj. Piškote, ako su preduge, skratiti na željenu visinu ali tako da budu sve iste visine i da malo ‘strše’ iznad kalupa, pa ih redati jednu uz drugu uz rub kalupa, ali tako da šećernom stranu budu okrenute prema van. Dno obložiti također piškotama, cijelim i ostacima odrezanih rubnih. Napomena: ja sam probala nekoliko piškota lagano umočiti u mlijeko a ostale sam postavila bez umakanja i zaključila da je torta puno bolja ako se stave tvrde piškote bez umakanja jer ih mlijeko ili tekućina, koliko god da se na kratko umoči, previše omekša i budu pregnjecave
- Po dnu rasporediti polovicu sirne kreme, rasporediti potom voće, pa završiti drugom polovicom kreme (čokoladnom). I to je to. Tortu dobro rashladiti, najbolje preko noći, maknuti obruč, premazati sa malo šlaga, ukrasiti sredinu strugotinama čokolade i preostalim voćem.
Poslužiti rezano na šnite željene debljine: možete rezati na debljinu dvije piškote ili jedne, kako kome paše 

Recept preuzet sa recipeci.com