Tuesday, May 10, 2016

Perfektno pohana piletina


Sastojci

  • pile (ili komadi piletine po izboru)
  • par jaja
  • brasno
  • mrvice
  • parmezan sir
  • sol
  • ulje za przenje
  • Priprema

    1. 1.
      Piletinu ocistiti, oprati, posusiti i posoliti.
    2. 2.
      Mrvice pomijesati sa ribanim parmezanom sirom, to daje poseban okus, a i miris.Dodajte dobru saku ribanog parmezana.
    3. 3.
      Lagano pobrasniti, uvaljati u jaje, pa u mrvice i samo kratko zaprziti na ulju zagrijanom na srednjoj vatri, dok se uhvati zlatkasta korica .Piletinu izvaditi iz ulja, staviti na papirnate maramice da se ulje ocijedi, pa onda sve posloziti u tepsiju na koju smo stavili resetku od kolaca ,tako da se prilikom pecenja ulje cijedi, a ne da se kupi u meso.

Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...