Tuesday, May 10, 2016

Sladoled sa plazma keksom


Sastojci

  • jaja
  • šlag pjena
  • plazma keks
  • 100g miječna čokolada
  • 4 kašike šećer
  • vanilin šećer
  • Priprema

    1. 1.
      Posebno dobro umutiti bjelanjke u žumanjke. U bjelanjke dodati par zrna soli dok ih mutite. U žumanjke dodati 4 supene kašike šećera ( koliko jaja toliko kašika šećera). Kada ste sve izmutili sastavite ove divje smjese te ih opet izmutite mikserom. Umutite šlag pjenu dodajte vanilin šećer i opet sve sastavite. Prepolovite smjesu u dvije posude. U jednu dodajte željenu količinu izmrvljenog plazma keksa. U drugu polovinu možete dodati neku aromu – rum, banana, kruška…
    2. 2.
      Istopite 100g mliječne čokolade na vrlo malo mlijeka.
    3. 3.
      Uzmite kutiju (veličine porodičnog sladoleda) Sipajte ove dvije smjese od jaja i šlaga, jednu pored druge ili jednu preko druge. Pospite istopljenom čokoladom i sa još malo mrvica plazma keksa (može i plazma keksom u prahu).
    4. 4.
      Sve pošaljite u zamrzivač i nestrpljivo čekajte da se zaledi.
    Recept preuzet sa www.coolinarika.com

Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...