Thursday, July 21, 2016

Ganache torta





Sastojci

  • Biskvit
  • 10 jaja
  • 10 žlica Šećera ( kristal)
  • 10 žlica Glatkog brašna Podravka
  • 5 žlica kakaa
  • Prašak za pecivo Docela
  • Krema
  • 500 ml vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja
  • margarin
  • čokolade za kuhanje
  • mliječne čokolade













Priprema


  1. Biskvit: odvojiti žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. U tu smjesu dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju pažljivo kuhsčom umutiti snijeg od bjelanjaka.
    Peći sat vremena na 150 stupnjeva. vrijeme pečenja ovisi o jačini pećnice tako da je najbolje provjeriti čačkalicom da li je biskvit ispečen.

  2. Krema: usitnuti čokolade i margarin i staviti na laganu vatru skupa sa vrhnjem za kuhanje da se svi sastojci otope i sjedine. Krema bude skroz rijetka, tokom hlađenja se ona skroz stisne. Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi te ohlađenu staviti u frizider da se dodatno stisne, 
    Ja sam jednom koristila umjesto vrhnja za kuhanje slatko vrhnje i sa njim bude dosta intenzivniji i jači okus čokolade.

  3. Ohlađeni biskvit preprezati na tri jednaka dijela. kremu podijeliti na tri dijela i slagati.

Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...