Sastojci
- Biskvit
- 10 jaja
- 10 žlica Šećera ( kristal)
- 10 žlica Glatkog brašna Podravka
- 5 žlica kakaa
- 1 Prašak za pecivo Docela
- Krema
- 500 ml vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja
- 1 margarin
- 3 čokolade za kuhanje
- 3 mliječne čokolade
Priprema
- Biskvit: odvojiti žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. U tu smjesu dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju pažljivo kuhsčom umutiti snijeg od bjelanjaka.Peći sat vremena na 150 stupnjeva. vrijeme pečenja ovisi o jačini pećnice tako da je najbolje provjeriti čačkalicom da li je biskvit ispečen.
- Krema: usitnuti čokolade i margarin i staviti na laganu vatru skupa sa vrhnjem za kuhanje da se svi sastojci otope i sjedine. Krema bude skroz rijetka, tokom hlađenja se ona skroz stisne. Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi te ohlađenu staviti u frizider da se dodatno stisne,Ja sam jednom koristila umjesto vrhnja za kuhanje slatko vrhnje i sa njim bude dosta intenzivniji i jači okus čokolade.
- Ohlađeni biskvit preprezati na tri jednaka dijela. kremu podijeliti na tri dijela i slagati.