Tuesday, June 21, 2016

Pohovane suhe paprike, punjene sirom:)


Sastojci

  
  • 8-10 kom suvih paprika
  • 500gr mladog sira*
  • 1-2 kom jaja
  • brasno za valjanje paprika
  • ulje za przenje
  • po ukusu soli, zacina
  • Priprema

    1. 1.
      Uzeti paprike srednje velicine, oko 12-13cm, odstraniti peteljke i semenke ukoliko ih ima i lagano ih oprati mlakom vodom, koliko da se odstrani eventualna necistoca i da malo omeksaju.
    2. 2.
      Sir smrviti i viljuskom izgnjeciti ukoliko nije dovoljno mekan ili je u kocki.
    3. 3.
      Papriku lagano otvoriti i malom kasicicom puniti sirom pazeci da se ne pocepa! Mozete se pomagati drskom kasicice kako bi sto dublje utisnuli sir ili:
      uhvatiti papriku kaziprstom i palcem jedne ruke tik iznad sira, pa drugom rukom polako vuci preko sira na dole kako bi se sto ravnomernije rasporedio.
      Paprika se ne sme pocepati da ne bi curio sir van dok se bude przila!
    4. Napunjena paprika treba biti otprilike debljine prsta, a ostavite praznog prostora na vrhu bar 0,5cm.
    5. Lagano ih premazite vodom(kako bi brasno prionulo uz papriku), uvaljati ih u brasno, provuci kroz umucena jaja i prziti sa obe strane  kratko u zagrejanom ulju, tek koliko da se napravi fina korica.
    6. Pohovane paprike vaditi na papirni ubrus.

    Posluživanje

    Sluziti tople, kada je ukus suve paprike intenzivan, mada su podjednako ukusne i hladne.
    Uz zelenu salatu ili pak kisele krastavcice...kako vam drago.
  • Izvor www.coolinarika.com

Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...