Sastojci
biskvit
4 žumanjka8-10 žlica šećera
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
12 žlica brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
1 žlićica instant kave
4 bjelanjka snijeg
fil
10 dkg kokosa3 žlice oštrog brašna
8 žlica šećera
1/2 litre mlijeka
1 vanilin šećer
glazura
10 dkg tamne čokolade5 dkg putra ili margarina
ulja toliko da dobijete glatku glazuru
Priprema
1. Žumanjke, šećer, mlijeko i ulje dobro izmutite, stavite brašno, prašak za pecivo, promješajte, lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Podijelite smjesu na dva dijela, u jedan dodajte kakao pomješan sa instant kavom u malo vruće vode, sve zajedno promješajte i stavite u namazanu i pobrašnjenu tepsiju. Pecite na 180 C da porumeni.Dok se bisvit peče pomješajte zajedno kokos sa brašnom, šećerom i hladnim mlijekom, stavite kuhati da zakuha.
Do tada će tamni biskit biti dovoljno pečen da fil možete preliti po njemu, na fil stavite žuti biskvit.
Pecite dok kolač porumeni i malo se odvoji od tepsije.
Hladan kolač po želji ukrasite čokoladnom glazurom.