Friday, March 16, 2018

Kokos kolac






Sastojci

biskvit

4 žumanjka
8-10 žlica šećera
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
12 žlica brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
1 žlićica instant kave
4 bjelanjka snijeg

fil

10 dkg kokosa
3 žlice oštrog brašna
8 žlica šećera
1/2 litre mlijeka
1 vanilin šećer

glazura

10 dkg tamne čokolade
5 dkg putra ili margarina
ulja toliko da dobijete glatku glazuru

Priprema

1. Žumanjke, šećer, mlijeko i ulje dobro izmutite, stavite brašno, prašak za pecivo, promješajte, lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Podijelite smjesu na dva dijela, u jedan dodajte kakao pomješan sa instant kavom u malo vruće vode, sve zajedno promješajte i stavite u namazanu i pobrašnjenu tepsiju. Pecite na 180 C da porumeni.



Dok se bisvit peče pomješajte zajedno kokos sa brašnom, šećerom i hladnim mlijekom, stavite kuhati da zakuha.



Do tada će tamni biskit biti dovoljno pečen da fil možete preliti po njemu, na fil stavite žuti biskvit.


Pecite dok kolač porumeni i malo se odvoji od tepsije.


Hladan kolač po želji ukrasite čokoladnom glazurom.




Socni steak pecen u tavi

Sastojci 4 steak (biftek za rostiljanje) 3 zlice maslinovo ulje 3 zlice limunov sok 1 zlica vegeta 1 kasicica cesnjak u pra...