Sastojci:
- kora:
5 kom jaja5 kasike secera
5 kasike brasna
2 kasike kakao
- fil:
1 l mleka16 kasike brasna
16 kasike secera
3 kesice vanilinog secera
250 g margarina
- glazura:
100 g cokolademalo ulja
malo mleka
- i jos 300 grama smrznutog voca po zelji
Priprema:
Kora: Umutiti patispanj od navedenih sastojaka, sipati u podmazan duguljasti pleh i peci oko deset minuta.
Fil: Od litre mleka oduzeti malo i razbiti brasno, a ostatak staviti sa secerom da provri. Umesati brasno i skuvati krem, pa staviti 3 vanilice i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin i sjediniti sa hladnim kremom.
Za glazuru otopiti cokoladu, malo mleka i malo ulja i premazati preko fila.
Filovanje:
Na koru rasporediti smrznuto voce (ne treba ga odledavati, jer ce kora upiti sok koji nastaje odledjivanjem). Potom premazati koru filom i preliti cokoladnom glazurom.